Skip to main content

Alopecia Androgenetica (AGA)

Alopecia Androgenetica (AGA)

de meest voorkomende vorm van haaruitval

Alopecia Androgenetica (AGA) is vandaag de dag met voorsprong de meest voorkomende vorm van haaruitval, en wordt ook wel eens “de klassieke vorm” van haarverlies bij mannen genoemd. Dit haarverlies treft, in tegenstelling tot Alopecia Totalis, niet de volledige hoofdhuid, maar manifesteert zich in een verdunning van het haar op de slapen, op de kruin, het terugtrekken van de haarlijn, etc. Het gaat dan ook niet om een ziekte, maar om een afwijkende vorm van het normale mannelijke beharingspatroon.

De voornaamste oorzaak van deze afwijking is dat wat we in wetenschappelijke termen dihydrotestosteron (DHT) noemen, of beter gezegd: een overgevoeligheid daaraan. Ben je overgevoelig aan dit testosteron, dan zal je haardos daar toenemend onder lijden. Je haarfollikels worden kleiner, de haren die daaruit voortkomen steeds dunner. Zo groeien ze ook minder lang, tot ze uiteindelijk verdwijnen en je met kalende plekken overblijft. Ondanks dat zo’n cyclus gemiddeld 5 jaar duurt, zien we dat deze door overgevoeligheid aan DHT vaak veel korter wordt.

Alopecia Androgenetica
Bouw samen met ons je zelfvertrouwen weer op

Alopecia Androgenetica of erfelijke haaruitval

schade aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde

Alopecia Androgenetica of erfelijke haaruitval treedt voornamelijk op wanneer haaruitval in de familie voorkomt. Ondanks dat hier nog veel onderzoek naar gedaan wordt, lijkt de moederskant daarin het belangrijkste aandeel te hebben: het X-chromosoom, dat het belangrijkste gen bevat dat verantwoordelijk is voor kaalheid, erven mannen namelijk van hun moeder. Hier staat bovendien geen vaste leeftijd op: zowel pubers als mannen op leeftijd krijgen te maken met deze vorm van haaruitval, die bij velen een enorme schade aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde berokkent.

Die eigenwaarde willen we bij Bora Bora te Bree en Peer graag herstellen, met een warme service en gespecialiseerde behandelingen voor ieder die aan Alopecia of ander haarverlies lijdt. Want ook bij vrouwen kan dihydrotestosteron of DHT een grote rol spelen in erfelijk haarverlies, een fenomeen waar onderzoekers nog niet al de antwoorden voor hebben. Bij Alopecia Androgenetica komt het er met andere woorden op neer om DHT te remmen en de haargroei te stimuleren. Dat doen we bij salon Bora Bora, de gespecialiseerde kapper te Peer en Bree, met diverse professionele hoofd- en huidbehandelingen.

Detoxbehandelingen en haaranalyse

We kunnen je ook meteen een nieuwe look aanmeten

Zo bieden we detoxbehandelingen aan die je zowel in onze salons als thuis kan uitvoeren. Met de “Theradome LH80 Pro” bijvoorbeeld, een draadloze laserhelm voor zowel mannen als vrouwen, kan je thuis haarverlies remmen en de groei van nieuwe haren stimuleren. Van deze behandeling zijn de resultaten klinisch bewezen, wat haar ideaal maakt voor na chemotherapie of een haartransplantatie. Bij aankoop van een Theradome Laserhelm, ontvang je bij Bora Bora bovendien een gratis detoxbehandeling en haaranalyse!

Een andere manier waarop we haarverlies aanpakken, is door te werken met ContactSkin®: een op maat gemaakte, kunstmatige hoofdhuid met écht haar, die haast niet van echte haren te onderscheiden is en op een even natuurlijke wijze met de hoofdhuid verbonden is. Dit haarstukje kan perfect gewassen, geföhnt en gestyled worden, en gedragen worden tijdens het werken, sporten, zwemmen, slapen, … Een geschikt alternatief voor haartransplantaties of een toupetje dus, én eentje dat maar liefst zes weken mee gaat. Daarna kun je weer bij ons terecht voor een opfrisbeurt, waarbij we je ook meteen een nieuwe look kunnen aanmeten.

Voel je terug goed in je vel met onze hulp

“Bora Bora Bree werkt met een aparte ingang en ruimte, zodat u discreet geholpen kan worden.

Iedereen kan bij ons terecht in geval van haarverlies

Voor alle haar- en hoofdhuidkuren of -behandelingen

en microscopie van de haarwortel

Voor alle haar- en hoofdhuidkuren of -behandelingen en microscopie van de haarwortel kun je bij Bora Bora te Bree en Peer terecht. In Bree kan je daarnaast ook terecht voor alle haarwerken en haaroplossingen. Op een onopvallende en discrete manier, aangezien wij gebruik maken van een aparte ingang en ruimte om onze gasten te ontvangen. Omdat we weten hoe moeilijk de strijd met haaruitval of -verlies kan zijn, en omdat we iedereen graag op een warme, persoonlijke en comfortabele manier willen helpen. Om ook weer comfortabel in zijn eigen vel te zitten, en zich als de beste versie van zichzelf te voelen.

Ook wanneer je aan Alopecia Totalis of volledige haaruitval lijdt, kun je bovendien bij ons terecht. Bij Bora Bora te Bree nemen we zorgvuldig de tijd om je te helpen met het vinden van een haarwerkje dat perfect bij je past, en dat jou weer doet voelen als je vertrouwde zelf. Bij ons kun je een pruik kopen van echt haar, Europees virgin haar bovendien, of kiezen voor synthetische vezels. Aarzel dus niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen: Bij Bora Bora helpen we je graag die stralende jij weer terug naar buiten te brengen!

Bron fotomateriaal: FOLLEA