Skip to main content

Behandeling bij haaruitval

La Biosthetique haar- en hoofdhuidverzorging (in Peer en Bree)

Microscopische haaranalyse

Steeds meer mannen en vrouwen worden geconfronteerd met haar- en/of huidproblemen, waarvoor niet direct een oorzaak is vast te stellen. Men kan denken aan oorzaken zoals erfelijkheid, veroudering, stress, medicijngebruik, narcose, dieet, zwangerschap, vervuiling enz. De gevolgen hiervan zijn onder andere haaruitval, dunner wordende haren, slechtere kwaliteit haren, uitdroging, tekort aan vocht in de huid, irritatie, jeuk, roodheid enz .

Vaak is het niet mogelijk om een juiste visuele en manuele diagnose te stellen, simpelweg omdat de oorzaak en het specifieke gevolg alleen zichtbaar is in de haarwortel. Daarom werken wij tegenwoordig met microscopische analyses. Tijdens dit onderzoek worden enkele haren onder de microscoop bekeken. Aan de hand van deze analyse kunnen we meestal de oorzaak van het haarprobleem vaststellen.

De microscopist zal samen met de klant een behandelplan opstellen en een prognose geven van het te verwachten resultaat. Natuurlijk zijn niet alle problemen op te lossen, maar een verbetering van de bestaande situatie is meestal wel mogelijk. De analyse duurt ongeveer 1 uur en de haren dienen ten minste 1 dag ongewassen te zijn.

Per dag verliest de gemiddelde mens zo’n honderd haren. Dit heeft geen zichtbare gevolgen, want er groeien, normaal gesproken, ook weer ongeveer evenveel haren bij. Verliest iemand zichtbaar meer haar, dan wordt er gesproken van haaruitval. De actieve groeifase van het haar wordt korter en het haar valt voortijdig uit. Dit kan verschillende oorzaken hebben, we onderscheiden hierbij erfelijke en niet-erfelijke oorzaken.

Gezond, vol haar geldt als symbool voor levenskracht, jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Wanneer er elke dag veel haar uitvalt, slaan we snel in paniek door dit verlies. Tijd voor een kuur met Bio-Fanelan Régénérant Premium om de haaruitval efficiënt te stoppen en de natuurlijke haargroei te regenereren. Daarenboven activeert Bio-Fanelan Régénérant Premium de celstofwisseling en voedt het de haarwortels. Nieuwe energie, stabiliteit en opmerkelijke body voor uw haar , wetenschappelijk gedocumenteerd en bewezen! Een echte energiebooster.

Microscopische haaranalyse
Theradome LH80 Pro - laserhelm

Theradome LH80 Pro (in Peer en Bree)

Haargroei stimuleren

De Theradome LH80 Pro laserhelm is een draadloze helm die met laserlicht (low level lasertherapie of LLLT) haargroei bij zowel mannen als vrouwen stimuleert en haaruitval stopt. De behandeling van haaruitval met de Theradome duurt 20 minuten per keer, gedurende 2x per week en heeft geen bijwerkingen. De helm is heel makkelijk in gebruik en de behandeling is goed vol te houden. De werking van de Theradome is bewezen in klinische studies. Hoe eerder u start met de behandelingen, hoe beter het resultaat.

De helm is draadloos, lichtgewicht en past op ieder hoofd. De Theradome helm is ontwikkeld om thuis te gebruiken en is heel simpel te bedienen. Het apparaat telt bijvoorbeeld zelf het aantal behandelingen. Ook geeft de Theradome zelf aan wanneer een behandeling begint en wanneer deze afgelopen is. De helm is gemakkelijk aan en uit te zetten met maar één druk op de knop.

Wat doet de Theradome?

  • Aangroei van nieuw, gezond haar

  • Verdubbeling van de haarfollikelgrootte van bestaand haar

  • Vertraging en stoppen van haaruitval

  • Stimuleert haargroei na chemo of een haartransplantatie

Prijs Theradome laserhelm €850

Wil u weten wat wij voor u en uw haaruitval kunnen betekenen? Mail info@borabora.be / peer@borabora.be of kom even langs voor meer informatie.

ContactSkin® (enkel in Bree)

De unieke oplossing voor haarverlies met écht haar

ContactSkin® is een ​​soort “kunstmatige hoofdhuid” waarbij echt haar wordt ingebracht. Het haarstuk is op maat gemaakt en zorgt voor een verbazingwekkende verbinding met de hoofdhuid. Dankzij het ongelooflijk dunne zelfklevende membraan, dat niet op een onnatuurlijke manier glanst, is ContactSkin® niet zichtbaar en voelt het natuurlijk aan.

U kan ContactSkin® makkelijk wassen, föhnen en stylen. Het is niet van uw eigen haar te onderscheiden. Een alternatief voor chirurgische haartransplantaties en zeker in vergelijking met alle “toupetjes”. U kan dit haarstuk dragen tijdens het sporten, op het werk, in bed… Het gaat 6 weken mee. Daarna komt u opnieuw langs in het salon en kan u bij elk kappersbezoek kiezen voor een nieuwe look of trend.

Prijs ContactSkin®

De prijs is afhankelijk van uw haarlengte, haarkleur, maat enz. Koopt u meerdere haarstukjes tegelijkertijd, dan is de prijs lager per stuk. Mail info@borabora.be of kom even langs voor een correcte prijsofferte.

Pruiken

Pruiken (enkel in Bree)

Bij haarverlies door chemo of alopecia

Wij willen dat iedereen zich als de beste versie van zichzelf kan voelen en zelfzeker door het leven kan gaan. Bij haarverlies door chemo of alopecia zorgen wij voor een haarprothese die perfect aansluit op uw huidig kapsel. Tegenwoordig zijn de pruiken zo luchtig, verfijnd en natuurlijk geknoopt, dat ze niet meer van echt haar te onderscheiden zijn. Wij werken zowel met pruiken gemaakt van synthetische haarvezels als met echt haar. Bij lang haar adviseren we om voor echt haar te kiezen.

Maatwerk haarwerken worden gemaakt van uitsluitend 100% Europees haar.
Airskin pruiken zijn dan weer echte vakantiepruiken, u kan er mee zwemmen, sporten, slapen enz.

Krijgt u weldra chemotherapie waardoor uw haren mogelijk zullen uitvallen?
Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. Wij meten alvast uw hoofd op, bespreken de juiste haarkleur aan de hand van onze pasmodellen zodat, indien gewenst, het juiste haarwerkje binnen de drie werkdagen geleverd kan worden.
Op die manier heeft u steeds een nieuw haarwerkje of pruik van de laatste collectie op maat. Nadien kunnen we de pruik nog wat bijknippen, uitdunnen of extra volume geven indien gewenst. Deze service is volledig gratis. Toch geen haaruitval? Dan kan u uw haarwerk kosteloos annuleren.

Kom gerust vrijblijvend even langs, zodat we samen kunnen bekijken welke pruik voor u de beste oplossing is. Wij zorgen dat u binnen de 24 uur geholpen wordt.

“Bora Bora Bree werkt met een aparte ingang en ruimte, zodat u discreet geholpen kan worden.

Volumeskin (enkel in Bree)

Bij zichtbare hoofdhuid en dunner haar

Dit zijn langwerpige haarstukjes, klein of groot, die we gebruiken om extra volume te creëren op het bovenhoofd waar de haren dunner zijn. Hierdoor is de hoofdhuid bedekt. U kan met deze haarstukjes o.a. slapen, zwemmen en sporten zonder probelemen. Ze zijn zeer makkelijk in onderhoud.

Graag meer info?

Bel ons gratis nummer 0800 32266.

Volumeskin