Skip to main content

Alopecia Totalis

Alopecia Totalis

Volledige haaruitval

Alopecia Totalis of volledige haaruitval is vandaag de dag helaas een steeds vaker voorkomend fenomeen, waarvoor er niet altijd een eenduidige aanleiding vast te stellen is. Bij salon Bora Bora, gevestigd te Bree en Peer, helpen we je graag verder met elke vorm van haarverlies, zoals bijvoorbeeld door chemotherapie. Zodat je weer met een mooie dos(is) haar en zelfvertrouwen door het leven kunt gaan.

Alopecia Totalis is in feite een huidaandoening, die haarverlies over de volledige hoofdhuid teweegbrengt. Deze vorm van haaruitval kan plots opduiken en dan snel vorderen, maar kan ook gradueel beginnen. Met Alopecia Areata bijvoorbeeld, het jongere en minder sterke broertje van Alopecia Totalis, dat kalende plekken in de haardos veroorzaakt. Deze kalende plekken kunnen geleidelijk uitbreiden, en uiteindelijk resulteren in volledige kaalheid.

Alopecia Totalis
Bij ons kun je terecht met haarverlies

Defect in het immuunsysteem

Gelinkt aan chronische stress

Ondanks dat Alopecia Totalis verondersteld wordt door een defect in het immuunsysteem veroorzaakt te worden, wordt de aandoening in kwestie ook regelmatig gelinkt aan chronische stress. Net zoals uitdunnend haar bijvoorbeeld regelmatig gekoppeld kan worden aan veroudering, medicijngebruik, enz. Bovendien is Alopecia Totalis, zoals het 2020 betaamt, genderneutraal: we zien dit haarverlies bij mannen, maar evengoed bij vrouwen.

Bij Bora Bora te Bree en Peer specialiseren we ons in het helpen zowel heren als dames die lijden aan haaruitval; of het nu gaat om tijdelijke haaruitval, plaatselijke haaruitval, hormonale haaruitval of haaruitval door chemotherapie. Omdat we weten dat je haar een belangrijk deel uitmaakt van je persoonlijkheid, en hoe je jezelf naar de buitenwereld toe houdt. En dat mooie, gezonde lokken je als je meest aantrekkelijke zelf doen voelen. Die beste versie van jezelf, die geven wij, van Bora Bora, je graag terug.

Lijd je aan Alopecia of ander haarverlies?

Bij Bora Bora bieden we je maatwerk haarwerken en -protheses aan.

Lijd je aan Alopecia of ander haarverlies en wens je graag meer informatie over onze cosmetische haar- en hoofdhuidbehandelingen, dan kun je bij Bora Bora discreet naar de kapper: niet alleen werken wij met een aparte ingang en ruimte, wij luisteren ook oprecht naar jouw verhaal en geven je een warme, persoonlijke en professionele begeleiding. Wij maken een haarwerk dat perfect past bij je huidige kapsel. Zo gebruiken wij echt Virgin Europees haar voor onze pruiken (aan te raden bij langere haren), maar kun je ook perfect voor synthetische haarvezels kiezen.

Waar je ook voor kiest, al onze haarwerken zijn zo luchtig, verfijnd en natuurlijk geknoopt, dat ze haast niet van echt haar te onderscheiden zijn: een echte meerwaarde wanneer je lijdt aan Alopecia of haaruitval, en een pruik wil kopen die je als jezelf doet voelen. Bij Bora Bora te Bree bieden we je maatwerk haarwerken en -protheses aan. Wil je met je pruik ook graag kunnen zwemmen, sporten en slapen? Dan is een Airskin of een Superionix haarwerk zeker wat voor jou.

Maatwerk haarwerken en -protheses

“Bora Bora Bree werkt met een aparte ingang en ruimte, zodat u discreet geholpen kan worden.

Pruiken en haarwerkjes

Wij kunnen je haarwerkje binnen maar liefst drie dagen leveren.

Ook voor haar- en hoofdhuidbehandelingen kun je bij Bora Bora terecht.

Bora Bora is niet zomaar een kapper: ons warm team staat altijd voor je klaar, en doet zijn uiterste best jou zo goed mogelijk te helpen. Ook wanneer je op voorhand reeds weet dat je haaruitval zult ervaren, door chemotherapie bijvoorbeeld, kun je bij ons terecht. Wij nemen de maten van je hoofd op, bespreken met pasmodellen jouw ideale haarkleur, en kunnen zo je haarwerkje binnen maar liefst drie dagen leveren.

Wil je later nog wat kleine aanpassingen aan je pruik doen, dan knippen we deze bij, geven we hem wat meer volume of dunnen we hem wat uit: een service die we graag verlenen, maar ook gratis. Bij Bora Bora, het warmste kapsalon van Bree, ondersteunen we je ten volle wanneer je te maken krijgt met haaruitval. Maak vrijblijvend een afspraak, en samen gaan we op zoek naar de ideale haaroplossing voor jou, binnen de 24h.

Let wel: voor onze pruiken en haarwerkjes kun je exclusief terecht bij onze specialisten te Bree. In Bree én in Peer kun je dan weer terecht voor haar- en hoofdhuidbehandelingen en microscopie.

Bron fotomateriaal: FOLLEA